Veel Gestelde Vragen

  1. Home
  2. Kennis en Tips
  3. Veel Gestelde Vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!

Ondernemers en maatschappelijke organisaties met een kleinverbruiksaansluiting kunnen de P1 meter installeren. De meter werkt niet voor een grootverbruiksaansluiting.

Wij werken samen met Earn-E. Dit Arnhemse bedrijf heeft een P1 meter ontwikkeld die makkelijk te installeren is en gekoppeld is aan een duidelijk en gebruiksvriendelijke app.

Dat kunt u eenvoudig zelf doen met hulp van een instructie.

Na aanmelding ontvangt u binnen 1-2 weken de meter via de post.

Alle gegevens uit de energiemeter worden verzameld en versleuteld verstuurd via een beveiligde verbinding naar de servers van Earn-E. Als u de app gebruikt, worden de gegevens uit die server opgehaald. Dit gaat allemaal via beveiligde verbindingen.

Zonder uw toestemming heeft niemand toegang. Via het aanmeldformulier kunt u ons en een energie-adviseur wel toestemming geven, zodat wij met u mee kunnen kijken om te zorgen dat uw verbruik en rekening omlaag kan.

De P1 meter, installatie, een gratis abonnement van een jaar én een uitgebreid rapport en advies op basis van de opgehaalde data worden aangeboden door Arnhem zet de knop om. Na één jaar kunt u de gegevens blijven ontvangen. De abonnementskosten zijn 1 euro per maand. Wilt u dit niet? Meld u zich dan zelf af.

Na ongeveer 2 maanden is er voldoende data verzameld om een vakkundig rapport op te stellen. Wij werken samen met een groot aantal energie-adviseurs. Zij gaan op basis van de data met u in gesprek en samen gaan we aan de slag met het doorvoeren van concrete bezuinigingsmaatregelen.

Verandering start met inzicht. Zodra u inzicht heeft in uw verbruik, kunt u acties inzetten om te besparen. Lichten uit buiten kantoortijd, verwarming uit buiten kantoortijd, desktops of machines niet op stand-by laten staan maar uitschakelen, gevelreclame in de nacht niet laten branden. Dit zijn allemaal voorbeelden van maatregelen die vaak ontstaan na inzicht in verbruik.

Nee, deze P1 meter is niet bedoeld voor ondernemers die vanuit huis werken. Er zijn wel andere oplossingen. Kijk daarvoor op Ga jij ook aan de slag met energie besparen?

Bij een grootverbruikaansluiting werkt de P1 meter niet. Afhankelijk van uw meetbehoefte zijn er verschillende energiemanagementsystemen beschikbaar. Wij kijken graag met u mee welk systeem (inclusief jaarabonnement) het beste bij uw situatie past.

Op deze websites vindt u meer informatie Voldoe aan (erkende) maatregelen uit Activiteitenbesluit – Stimular – De werkplaats voor duurzaam ondernemen

Wij hebben met voor u een aantal bureaus in beeld gebracht die u kunnen helpen (zie energieadvies op maat). Uiteraard mag u ook zelf een bureau benaderen die u gaat helpen met bruikbaar energieadvies.

Vanaf 1 januari 2023 is het voor kantoorpanden wettelijk verplicht om te voldoen aan de eisen die gelden bij energie-label C. Het gebruik van de P1 meter staat los van het energie-label en kan ook toegepast worden op panden die een lager energie-label hebben.

Alles over het melden van energiebesparende maatregelen vindt u op deze website Informatieplicht voor bedrijven en instellingen

Op de website van Energieloket Arnhem vindt u meer informatie Energieloket Arnhem subsidies